Työttömälläkin jokainen päivä voi olla erilainen. Tämä on ainakin erilainen kuin eilinen ja taatusti erilainen kuin huominen.

Työttömyyskassalta tuli inhoittava kysymys. Tammikuusta alkaen on ilmoitettava kaikki eri työnantajille tehdyt tunnit viikottain. Kun tulostin lomakkeen Netistä, huomasin, että tuntien lisäksi on ilmoitettava viikottaiset palkat ja haettava työnantajilta allekirjoitukset lomakkeisiin. PLÄÄH, minua ihan väsytti moinen ennenkuin mitään olin tehnytkään. Yritin soittaa etuuskäsittelijälleni, joka ensin oli neuvottelussa ja sitten lounaalla. Sain vihdoin hänet kiinni ja huojennuksen helpotus; ei tarvitse ilmoittaa kuin tunnit omalla allekirjoituksella varustettuna. Ei siis palkkoja, eikä työnantajien allekirjoituksia. Lomakkeiden täyttö kävikin tämän jälkeen kuin tanssi ja tulin oikein hyvälle tuulelle, kun sain työn tehtyä. Tuntien lukumääräkin piti paikkansa, vaikka laskin niitä joka suuntaan. Kun vien vielä kirjeen postiin, niin eiköhän se työttömyyskorvauskin ala "juosta". Onkin pankkitili jo päässyt huolestuttavan tyhjäksi. Vakinaisemmat tunnit kun ovat loppuneet jo huhtikuussa.

Toinen postitse tullut lähetys sai minut heti iloiseksi. Sain ExtraFilmiltä valokuvat. Niitä on 200 kpl. Kun menen postiin työttömyyskassan kirjettä viemään, menen samalla reissulla tyttärelle näyttämään valokuvia. Suurin osa kuvista jääkin hänelle, koska ne ovat hänen pikkuisestaan. Tilaaminen oli lopultakin ihan helppoa ja toimitusaika piti paikkansa.

Päätin, että tämän päiväisen huushollin siivousosuuden siirrän huomiseksi ja yritän perehtyä kirjoittamiseen. olenhan nyt hyvällä ja energisellä mielellä. Pakko saada jotain aikaiseksi tai sitten on luovutettava. Ja luovuttaminenhan ei kuulu minun persoonaani.