Tyhjensimme siskon kanssa kellarin häkkikomeron, jonne olimme jemmanneet äitini jäämistöstä tärkeitä asioita. Ne ovat siellä lojuneet noin 6-7 vuotta. Jaoimme tavaroita ja jako jatkuu vielä kesällä, koska veimme ison osan tavaroista ja papereista mökille. Sain haltuuni vanhoja valokuva-albumeita ja vanhoja karttoja isäni jäämistöstä.

Olen aivan hurmiossa katsellut näitä vanhoja valokuvia. Isäni on kuollut v. 1966, yhteydet isän sukulaisiin ja isän menneisyyteen katosivat vähitellen hänen kuolemansa myötä. Onneksi äiti ei ole hävittänyt näitä dokumentteja, jotka eivät varmaan ole häntä koskettaneet ollenkaan tai hyvin vähän.

Osan valokuvista tunnistan jo lapsuudesta. Suurta osaa en muista nähneeni aikaisemmin. Kartat isäni kodin maista ja mannuista Pohjois-Savossa ovat myös hirveän mielenkiintoisia. Juttelin tänään yhden isän puoleisen serkkuni kanssa (ainoan, jonka kanssa olen ollut yhteydessä). Haluan hänen kanssaan katsella meitä molempia koskettavia valokuvia ja karttoja ja tunnistaa ihmisiä. Vaikka joitain tekstejä kuvissa on, suuresta osasta puuttuu se tärkein, keitä siinä on ja myös missä ne on otettu. Vuosiluvut ovat kyllä paikoillaan.

Isän puoleisen suvun sukukokous on tänä vuonna - harkitsen, lähtisinkö sinnekin. Isän puoleinen suku on tutkittu aika tarkkaan, joten tietoa kyllä on saatavissa sitä haluavalle.