Ensimmäinen vapaapäivä, joka tuntuu myös siltä. Siis loman jälkeen tietenkin. Mitähän ihmettä minä viime viikonloppuna touhusin, kun vasta nyt tuntuu vapaapäivältä. Pesin varmaan pyykkejä ja valmistelin tunteja ym.ym.

Mitä olen tänään tehnyt? Nukkunut myöhään, juonut kahvin aamuisen lehden kera ja ollut täällä Blogistaniassa. Oikein perusteellisesti olen täällä ollut, 2-3 tuntia varmaan, kiva lukea kaikkia juttuja. Nyt alkaa jo omatunto kolkuttaa: pitäisi tehdä jotain järkevää. Varusmies tulee ekalle lomalle enkä ole edes ruokaa laittanut saati hänen huonettaan siivonnut. Ylimääräisiä, osittain käytöstä poistettuja tavaroita, on ikäänkuin vahingossa lipsahtanut tuohon käyttämättömään huoneeseen. Voipi olla, että Poika päreensä polttaa, kun näkee tavaramäärän, joka on tyhjän lattiatilan vallannut, mm. ent. näyttö on siellä.....

Taidanpa lähteä kauppaan ja kirjastoon. Ehkä haen pullollisen valkoviiniä vapaaillan kunniaksi. Huomennakin kun on vapaapäivä ja sunnuntain aamutunnit on siirretty toiseen ajankohtaan. Sveitsissä nautiskeltiin viiniä joka päivä ruoan kera. Sieltä tultuani olen pitänyt nenän valkaisuviikkoja, eihän se nyt sovi, että joka päivä nappaillaan. Nukkuukin paremmin, kun ei ole viiniä päässä ja on mukavampi herätä.

Ai niin. Pikkuista poikaa lupasin tänään mennä moikkaamaan ja häntä vähän leikittämään, kun äitinsä hiuksensa värjää.