Ovatko presidentinvaalit iso asia? Minusta on merkittävä asia, kuka on Suomen presidenttinä. Mielestäni suoran kansanvaalin pitäisi liikuttaa jokainen äänioikeutettu kotoa vaalikoppiin, ei se matka niin pitkä ole. Kuinkahan tällä kertaa käy. Monet jättävät äänestämättä, kun pitävät tulosta jo ennalta selvänä. Siksipä vaaleissa voikin käydä yllätyksellisesti. Kaikki gallupit näyttävät, että Tarja Halonen voittaisi jo ensimmäisellä kierroksella. Halosen vaalitilaisuuksissa on porukkaa tungokseen asti ja suosio jatkuu. Ratkaisevaa kuitenkin on, kuinka moni käy äänestämässä. Toivottavasti kaikki nelisentuhatta bloggaajakin käyttää kansalaisoikeuttaan.

Silloin kun itse pääsin ensimmäistä kertaa äänestämään, isä sanoi nämä kannustavat sanat:"Eihän sinulla ole kuin yksi ääni, ei sillä ole mitään merkitystä." No - minun isäni laittoi muutenkin naissukupuolen omaan ahtaaseen lokeroonsa. Ainoa nainen, jota hän oikeasti arvosti, oli hänen oma äitinsä. Jestas, jos silloin olisi ollut naisehdokas presidentinvaalissa. Se olisi varmaankin mennyt yli isäni käsityskyvyn.

Isän sanomisilla oli minun äänestyskäyttäytymiseeni päinvastainen vaikutus kuin hän toivoi. Kertaakaan, kun olen äänioikeuttani käyttänyt, en ole hänen puoluettaan, kokoomusta. äänestänyt. Sen isä arvasi aivan oikein.