Vappu ja muut juhlat ovat takanapäin.

Sima onnistui paremmin kuin pitkään aikaan, kun en hoppuillut sen kanssa. Keliaakikolle sopivat pikamunkit olivat niin hyviä, että niitä piti tehdä kaksi kertaa. Iso kulhollinen perunasalaattia ja nakit pelastivat aaton ja Vappupäivän ruoanlaitolta ja nälältä. Aatto ja Vappupäivä kun kunnostettiin venettä kahvitermarikahvin ja munkkien avulla. Ei siinä eväitä olisi ennättänyt syödä, työtä tehtiin tauotta. Säät olivat ihmeellisen suotuisat näin Vapun tienooksi.

Perjantaina mies meni vielä veneelle pohjaa maalaamaan, kun minä jäin valmistelemaan synttäritarjottavia. Minulla on sellainen systeemi isojen juhlapäivien valmistelussa, että ensin selaan lemppariohjeet, tutustun uusiin, päätän mitä teen ja alan koota eri ohjeiden raaka-ainelistaa. Tarkistan kaapeista, mitä on, mitä ei. Sitten yhdistän tarpeet kauppalistaksi, esim. perjantaina kananmunien tarve oli 16 ja kotona oli vain 4 munaa. Uusi lisäpiirre tämän kertaisissa leipomuksissa oli se, että miehellä on todettu keliakia. Piti siis etsiä gluteenittomien tuotteiden ohjeita. Löysin tällaisen sivun, josta hain tarvittavat ohjeet.
Tein ne myös laktoosittomina.

Perjantain tuotokset olivat nämä:
- Katkarapu-lohipiirakka (glut)
- Sienipiirakka (glut)
- Karjalanpiirakat
- Ryynirieska
- Prinsessan keikauskakku (glut) Ohje oli uudessa Pirkka-lehdessä, vaihdoin jauhot glut.
- Pikamunkit (glut)

Vein perjantai-iltana keikauskakun tyttären jääkaappiin. Hänen tehtäväkseen jäi keikauttaa se toisinpäin klo 23. Tästä kakusta tuli minun suosikkini kertaheitolla.

Lauantaina vein pöytäliinat, kahvikupit ym. työtarpeet ja tarjottavat tyttären luokse. Ensimmäiset vieraat tulivat tuntia aikaisemmin kuin odotimme - tarjoilupöydän laittaminen oli kesken. Mutta hyvin juhlat meni kaiken kaikkiaan. Tarjottavia oli tarpeeksi mutta ei liikaa.

Tervetulomaljana oli kuohuvaa - simaa! Mies on absolutisti.