Eukko haastoi minut tähän meemiin. On vaikea vastata vain yhden kirjan nimellä, suorastaan mahdotonta. Siksi useassa vastauksessa minulla on useampia kirjoja ja niitä voisi olla vielä liuta lisää jokaisessa kohdassa.

 

1. Kirja, joka muutti elämääni

Tähän kysymykseen useat ovat vastanneet "Aapinen". Opin lukemaan 4,5 vuotiaana ja minusta on olemassa valokuva, jossa aika pienenä luen Aapista sängyssä (se kuva on nyt muualla, ei täällä minulla, joten en voi sitä skannata).

Rakastin koulun Aapiskirjojen kuvia, ne laittoivat mielikuvituksen liikkeelle.

Pekka Töpöhäntä -kirjat, joita lainasin kansakoulun kirjastosta, olivat merkittäviä lukukokemuksia ja ruokkivat mielikuvitustani.

 

2. Kirja, jonka olen lukenut useammin kuin kerran
Hermann Hesse: Arosusi. Olen lukenut sen sekä suomeksi että saksaksi ja jossain elämäni vaiheessa palasin aina uudelleen tähän kirjaan. Joihinkin runokirjoihin palaan myös aina uudelleen, esim. vanhoihin Tommy Tabermannin kirjoihin.

 

3. Kirja, jonka tahtoisin mukaan autiolle saarelle

Tähän en voi vastata vain yhdellä kirjalla, vaan useita eri kirjoja ottaisin. Mauri Korhosen sienikirja. Toivo Rautavaara: Mihin kasvimme kelpaavat. Kultainen laulukirja. Värikuvakasvio ja lintukirja.

 

4. Kirja, joka teki minusta hupakon

Nabokov: Lolita

 

5. Kirja, joka sai minut puhkeamaan kyyneliin

Leena Lander: Tummien perhosten koti. Frank McCourt: Seitsemännen portaan enkeli

 

6. Kirja, jonka toivoisin tulevan kirjoitetuksi

Omaelämäkerta

 

7. Kirja, josta toivon ettei sitä olisi koskaan kirjoitettu

??

 

8. Kirja, jota luen parhaillaan

Juuri sain loppuun kaksi kirjaa: Dan Brown: Meteoriitti ja Laila Hirvisaari: Kruununpuisto

Seuraavaksi pitäisi hakea kirjastosta Huckleberry Finnin seikkailut, joka on meidän Lue ja kirjoita yhdistyksemme seuraava lukutehtävä 

 

9. Kirja jonka olen aikonut lukea

Tää on helppo: Huckleberry Finnin seikkailut

 

10. Haasta viisi bloggaajaa.

Haastan Maijamurun, jos et ole vielä vastannut tähän. Obeesiakin voisi vastata tähän ja Alastalo ja Helena sekä Catarina