Uudessa kamerassa on niin paljon uusia ominaisuuksia, että  ensi vuoden puolella jatkan syksyn kesken jäänyttä digikuvauskurssia. Uusi digikamerani on Olympus SP570UZ ja kyllä minusta jo nuo kolme edellisessä postauksessa ollutta kuvaa ovat parempilaatuisia kuin aikaisemmat Canon Powershot 520:llä otetut. Vanhan kameran annan tyttärelle joululahjaksi.

Niin ja ostin minä eilen lapsillekin lahjoja: Brion junarataan lisäosia ja pienemmälle ihan oman aloittelijan Brio-radan, ettei ole jatkuvasti ison veljen radan osia heittelemässä ja sotkemassa leikkejä. Ostin myös Eläinpyramidi -pelin.

Tietokone alkoi taas valittaa: levytila täynnä! Onneksi koneessa on toinenkin kovalevy, siirsin sinne sen ohjelman, joka eilen täytti C-aseman. (Photostory) Levytilaa minulla on aivan liian vähän 2 x 9GT. Eihän se riitä nykypäivänä mihinkään. Nyt kun ostin uuden kameran, niin nämä kuvatkin ovat monta kertaa isompia kuin entisen kameran kuvat.

Onhan minulla myös ulkoinen kovalevy, jossa on valokuvia, tekstitiedostoja yms. Mutta kun sekin toimii omituisesti: jos se on kytkettynä, kun käynnistän tietokoneen, kuvaruutu pimenee. Jos se on pois päältä, kaikki on ok. Sen voi kyllä kytkeä käytön aikana. Parempi sekin kuin tuossa aikaisemmassa romussa, joka ei edes lukenut ulkoista kovalevyä.

Menen tänään katsomaan Applen Mac-kannettavaa. Ovat vaan niin kauheissa hinnoissa, että myyjä saa tosiaan tehdä parhaansa, että saa minut ostamaan sen. Macissa ei olisi niin paljon ulkoisia vaaroja (viruksia yms.) Atk-neuvonantajani on suositellut minulle Macia.