Kauhea takapakki eilen. Aamusta alkaen pahoinvointia, joka iltaa kohti muuttui vielä pahemmaksi ja nostatti kuumeenkin. 38.3 näytti mittari. Särki päätä ja jäseniä. Mies haki keltaista jaffaa - muuta en voinut suuhuni pistääkään ja sekin tuli ulos.

Käytiin kuitenkin veneellä ottamassa pressu pois ja mies kiinnitti paikkaamansa polttoainesäiliön paikalleen. Se onkin nyt varmaan veneen komein osa, paikattu ja maalattu. Miehellä on hirvee stressi veneen kunnostuksesta, välillä hän sanoo, että on niin tärkeää päästä pois kerrostalokolhoosista ja välillä hän tuskailee, kun kokee, ettei kenestäkään ole apua.

Yksi iso asia on tehtävä ennen veneen laskua, joka on lauantaina: pohjarauta on irronnut ja se pitää kiinnittää uudelleen. Minusta ei ole apua veneasioissa, kun keskiviikkoaamuna lähden Pietariin. Miehellä on sitä paitsi tänään ja huomenna päivällä kokoukset, niin että yhteistä aikaa ei ole lainkaan, mulla kun on vielä illalla neljän tunnin harjoitukset. Sanoin pojalle, että hänen on lähdettävä isänsä kanssa pohjarautaa laittamaan. Mies kun ei sano pojalle koskaan mitään, haukkuu vaan mulle, kuinka siitäkään ei ole mitään apua......

Taidan olla välikäsi.