Tämän kertainen loppukirjainhaaste oli helppo. RA-loppuisia sanoja löytyi monia.

Nuorena retkeilin paljon luonnossa kavereiden kanssa. Jo perheen kanssa oli harrastettu telttailua ja vähän vanhempana se oli luontainen tapa päästä pois vanhempien silmien alta. Aina ei isä suopeasti suhtautunut retkiini, mutta vähätkös välitin, karkasin, jos en muuten päässyt.

Teltta tai pelkkä makuupussi, tummenevat illat järven rannassa, leirinuotiolaulut kitaran säestyksellä. Se oli hauskaa ja onnellista aikaa. HK:n sinistä nuotiolla kepin nenässä. Kipinät kohti tummaa taivasta. Päihdyttävänä aineena vanhemmilta salaa poltettu tupakka.

Tässä kuva yhdeltä saariretkeltä. Helena oli saanut vieraakseen saksalaisen kirjeenvaihtokaverin ja hänen kaverinsa. Neljästään retkeilimme lähisaarissa. Lenkkimakkara oli niin erikoista poikien mielestä, että he halusivat muistoksi kuvan. Juomana näyttäisi olevan Coca-Cola, mutta merkistä en saa selvää, vaikka suurennan kuvaa.

Kuva on otettu noin viisikymmentä vuotta sitten, vuonna 1963. Ruskeat juovat kuvassa ovat liimaa. Silloin tuli liimattua kuvat kansioihin. Harmi.Ja sitten tämän päivän makkara. HK:n sinistä löytyy jääkaapistamme melkein aina.