Edellisessä postauksessani kerroin työpaikkakiusatuille suunnatusta tutkimuksesta ja mitä kysymykset siitä kirjoitetussa artikkelissa minussa aiheuttivat. Siitä lähtien olen miettinyt, alanko vuodattaa omia kokemuksiani tässä nettipäiväkirjassa vai en. Ketähän sekin ilahduttaisi, jos niin tekisin. Enhän kuitenkaan kirjoita yksinomaan itselleni, vaikka tämä päiväkirja onkin. Kysymyksiin pitää vastata, jos osallistuu tutkimukseen ja sen ehkä aion tehdä. Enkä aio vuodattaa kaikkia asioitani Nettiin. Siltä tänään tuntuu.

Hänen, joka kokee tulleensa kiusatuksi, kannattaa vaikka omassa mielessään miettiä vastauksia kysymyksiin. Se selkiyttää kyllä tilannetta itselle. Huomasin, että kysymyksiä voi tehdä itselleen myös muiden yhteisöjen osalta. Voihan tätä soveltaa vaikka perheeseen tai sukuun tai mihin hyvänsä, missä ollaan toisten kanssa tekemisissä.

*********

Eilen olin digitaalikuvauksen kurssilla. Tämän kertainen tunti olikin erittäin antoisa, koska käytiin läpi Canon-kameran toimintoja. Minähän ostin Canonin ennen vuoden vaihdetta. Luulen nyt tietäväni enemmän erilaisten kuvausolosuhteiden vaihtoehdoista. Kuinka paljon mukavampi onkaan, kun joku toinen kertoo ja näyttää toiminnot kuin että itse yrittää yksin käyttöohjekirjasta lukemalla oppia kuvaamaan. Kameran toimintonäppäinkuvat olivat koko ajan tv-ruudussa, josta niitä oli helppo seurata.