Heräsin yhtä tuntia ennen puhelimen herätystoiminnon piippiä. Unet karisivat vessareissun yhteydessä. Laitoin kahvin tippumaan, siivosin kissan vessan, kävin suihkussa ja pesin hiukset. Hiusten pesu on minusta ollut aina epämiellyttävää. Minulla on aina ollut paksut hiukset ja laadultaan ne ovat kuivat. Pesenkin ne vain, kun ne ovat oikein likaiset, noin kerran viikossa.

Iltaisin en halua mennä suihkuun ja kastella hiuksiani, koska ne eivät kuivu yöllä ja jos kuivuvat, niin ne ovat aamulla aivan sinne tänne ja varsinkin pyörteestä päälaella kaikki hiukset hajoavat. Hiusten kanssa on paljon enemmän työtä nyt kun hiukseni eivät enää ole vyötärölle saakka, vaan lyhyemmät ja varsinkin sen jälkeen, kun otin permanentin.

Paplareiden kanssa on kauhea nukkua, niska  ja päänahka tulee kipeäksi ja on kaikin puolin epämiellyttävä olo aamulla. Paitsi että hiukset ovat tietysti kampauksella, jos ovat sattuneet kuivumaan. Jos ne taas eivät ole kuivuneet, kampaus häviää saman tien, kun paplarit repii päästä.

Yleensä laitan papiljotit hiusten pesun jälkeen. Nyt en laittanut, koska ei ole aikaa niitä pitää päässä. Kymmeneltä alkaa ekat tunnit... ja kello on jo yhdeksän. Jos hiukset eivät ole hyvin, niin ne ovat ainakin puhtaat. Ja ainahan voin ne koota hauenhampailla.