Mies oli huomannut, että Lissu oli ollut äkäinen viimeiset kymmenen vuotta. Perusvitutus sillä oli päällä, mitä sitä kaunistelemaan. Kaikki näytti ärsyttävän: rahaa kitisevät aikuiset lapset, lahjoja vaativat lapsenlapset, liian pieni asunto. vanha autonromu, loskakelit, kovat pakkaset, paleltuneet perunat, hirveät helteet. Ja ennen kaikkea Lissua näytti vituttavan, kun paino nousi koko ajan ja ulkonäkö rapistui. Ei muuttunut ulkonäkö miestä haitannut niin paljon kuin joka päiväinen suuttumus, joka kohdistui häneenkin.

Syksyllä Lissu selaili kansanopiston ohjelmalehtistä ja huomasi itämaisen tanssin. Nuorena hän oli tykännyt tanssista. "Kuka käski retkahtaa mieheen, joka ei osannut edes tanssia. Johan sen näki ekoilla treffeillä. Kaksikymmentäseitsemän vuotta on mennyt enkä ole tanssinut kuin joskus laivamatkoilla", Lissu pohdiskeli, "tässä sanotaan, ettei itämaisessa tarvita paria".

Itämaisen parissa oli hurahtanut jo muutama vuosi. Jo ensi hetkistä alkaen Lissu oli rakastunut itämaiseen tanssiin, musiikkiin, vaatteisiin, yhteisöllisyyteen. Pian Lissu oli huomannut saaneensa elämälleen uuden merkityksen ja hän sai elämänhalunsa ja ilonsa takaisin. Perheen ja läheisten kanssa hän ei enää ottanut yhteen eikä häntä ärsyttänyt enää mikään. Lissu piristyi myös ulkonäöltään: hän oli hoikka ja nätti kuin nuori tyttö, hiukset olivat saaneet uuden värin. Hän hankki kauniita vaatteita, koruja ja kaikenlaista tanssirekvisiittaa. Hän oli kantava voima esiintyvässä tanssiryhmässä. Hän nautti elämästään ja esillä olosta. Yleisö ja tanssikaverit rakastivat häntä ja mies kuljetti häntä riemumielin tanssiharjoituksiin ja -esityksiin. Olihan hän saanut nuoruuden rakastettunsa takaisin. Välillä miehestä tuntui, että hän oli saanut naisensa kaksinkertaisena, kun tämän uudessa olemuksessa oli niin paljon energiaa.

Tässä kuva Lissun eräästä viimeaikaisesta esityksestä:

Klikkaamalla suuremmaksi ja toisen kerran klikkaamalla vielä suuremmaksi.

SusuPetal on keksinyt taas jotain hauskaaa..... vaatteiden suunnittelukilpailun keskiäkäiselle naiselle